We do it Twice är ett traditionellt,men unikt och spektakulärt dubbelt nyårsfirande över två tidszoner. Det firas på Torneälvens is och arrangeras av Juoksengi byaförening för 16:de året i rad.

We do it twice evenemanget besöks årligen av hundratals vinter turister världen över, bybor och invånare från närbelägna grannbyar, men också gäster från närliggande kommuner.  

Under kvällen bjuds på musikunderhållning, artistuppträdanden och annan underhållning. I isbaren serveras vargtass ur handgjorda isglas. Det finns också att köpa kaffe som kokats i vildmarkspanna, grillkorv från grillen och varm glögg och saft mm.

Stockeldar och värmekåtan ger dig som gäst möjlighet att värma dig en stund, om du skulle börja frysa. Men de modigaste och järvaste gästerna brukar ta sig ett dopp i isvaken för att sedan kliva ner i badtunnan för att värma sig och därefter njuta av bastubad. Allt detta ingår i inträdesbiljetten och får utnyttjas under kvällen.

Du som gäst kan också under kvällen roa dig med tex. att isbowla, åka rentaxi eller ta en sparktur till grannlandet Finland.

Och tänk, att få uppleva och lägga till en extra krydda som naturen ger i form av gnistrande vit vinternatt och inte bara lyses upp av stjärnhimlen eller norrskenet. Utan också av hundratals marschaller och stockeldar på Torneälvens is.

Dubbla fyrverkerier avfyras. Först firar vi det finska nya året, 1 timme senare det svenska nya året. Fyrverkerierna hos oss, avfyras dessutom av professionella pyrotekniker.

Klä dig ordentligt och kom och räkna in det nya året/ åren med oss! Ta med dig lös valuta kronor el. euron om du skulle bli frestad av att köpa korv eller annat.

Mer information om evenemanget kan du läsa på: wedoittwice.se